Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

11-04-2011: ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ: Παρουσίαση των LEAD PROJECTS

Print this post


Από την ευκαιρία που παρουσιάζεται από το θέμα"Fast track - Mall Γαλάτσι|", για το οποίο βρισκόμασταν σε κατάσταση αναμονής για αρκετά χρόνια, χρήσιμο είναι να σας παραθέσουμε τα μελλοντικά έργα, καθώς και λίγα λόγια για τον ΟΜΙΛΟ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ .

Κύριο αντικείμενο της Ακροπόλ Χαραγκιώνης είναι η μελέτη, ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων, που ξεπερνά τα όρια μίας απλής διαχειριστικής πράξης και εκτείνεται στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης η οποία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την επένδυση, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση μέχρι και την μετέπειτα διαχείριση του ακινήτου.

 

ΑΘΗΝΑ

Διοσκουροι

Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Γραβιάς 4 & 6 στο κέντρο της Αθήνας και αποτελείται από δύο διατηρητέα κτίρια.

Το συγκρότημα είναι υπό κατασκευή και μετά την ανάπλασή του προβλέπεται να αναβαθμίσει την περιοχή αισθητικά. Με την ανακαίνιση και την προβολή των προσόψεων των δύο υφιστάμενων διατηρητέων κτιρίων θα αποτελέσει ένα επταόροφο κτίριο γραφείων, συνολικής επιφάνειας 2.150 τμ με υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. 

 

 

 

 

 

 

Ερμειον B' Φαση


Το Ερμείον, ένα έργο σταθμός στην πολυετή πορεία του Ομίλου Χαραγκιώνη, βρίσκεται στην περιοχή της Πλάκας. Το έργο αποτελείται από δύο φάσεις. Η Α’ φάση ολοκληρώθηκε το 1980 και η συνολική εκμεταλλεύσιμη επιφάνειά του είναι 4.500τμ. Σήμερα φιλοξενεί το γνωστό εστιατόριο «Ερμείον» και καταστήματα με είδη λαϊκής τέχνης.

Η Β’ φάση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει, θα αποτελέσει επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου και θα αφορά σε συγκρότημα 3 νέων κτιρίων καταστημάτων, κατοικιών, καφέ -εστιατορίων και πολιτιστικού χώρου, συνολικής επιφανείας 9.800 τμ. Με την διεύρυνση του κτιρίου θα αποκατασταθεί η αρχική αίγλη και η μοναδικότητά του σαν «έργο - μνημείο» για την περιοχή.

Το συγκρότημα λόγω της θέσης και του σχεδιασμού του, αποτελεί συνδετικό κρίκο της Πλάκας με το Μοναστηράκι και αναμένεται να έχει σημαντική επισκεψιμότητα. Στο σύνολό του θα εναρμονίζεται πλήρως με την μορφολογία των κτιρίων της περιοχής της Πλάκας, όπου κυριαρχεί ο Νεοκλασικισμός. 

 

 

 

 

 

Park Canyon


Το «Park Canyon» θα είναι ένα συγκρότημα γραφείων, το οποίο θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Τροίας στο Πεδίο του Άρεως. Στο συγκρότημα αυτό θα στεγαστεί η βιβλιοθήκη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ θα διαθέτει και υπόγειο γκαράζ φτάνοντας σε συνολική επιφάνεια τα 8.850 τ.μ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Park Lane


Πρόκειται για ένα συγκρότημα μεικτής χρήσης, το οποίο θα βρίσκεται Πατησίων και Κοδριγκτώνος στο Πεδίο του Άρεως, με εμπορικούς χώρους και γραφεία, που η συνολική τους επιφάνεια θα είναι 3.000 τ.μ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parliament Forum 'Β Φάση


Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Βουλής 2 & Κολοκοτρώνη 7 στην Αθήνα. Είναι διατηρητέο κτίριο που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα (περί το 1890) και αποτελείται από 3 ορόφους ανωδομής, συνολικής επιφάνειας 1.101τμ. και ένα υπόγειο επιφάνειας 223τμ.















ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Central Forum (πρωην Μεγαρο Σπυρακη)


Το Central Forum (πρώην Μέγαρο Σπυράκη) βρίσκεται στις οδούς Β.Γεωργίου, Φίλωνος και Νοταρά στον Πειραιά. Είναι διατηρητέο κτίριο με πανέμορφη αρχιτεκτονική. Η συνολική του επιφάνεια αποτελείται πάνω από 4.500τμ . Το κτίριο θα φιλοξενεί καταστήματα και γραφεία. 

 

 

 

 

 

Αγορα Πειραια


Η Αγορά Πειραιά βρίσκεται στις οδούς Γούναρη, Τσαμαδού και Λυκούργου στην καρδιά της αγοράς του Πειραιά. Είναι διατηρητέο κτίριο, μεγάλης προβολής. Η συνολική εμπορική επιφάνεια ξεπερνά τα 3.300τμ και θα φιλοξενεί καταστήματα.

 






ΚΗΦΗΣΙΑ

 

Αλοη

 

Είναι ένα έργο ανάπλασης διατηρητέου κτιρίου, στην οδό Κολοκοτρώνη 5 στο κέντρο της Κηφισιάς. Το έργο περιλαμβάνει και δημιουργία περιμετρικών κτισμάτων για εμπορική χρήση, με συνολική επιφάνεια 950 τ.μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπομπονιερα


Ο κινηματογράφος Μπομπονιέρα βρίσκεται στην οδό Παπαδιαμάντη 12, Λεβίδου και Πλατεία Ναού Παναγίτσας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Κηφισιάς. Μετά την ανάπλασή του θα ενδυναμωθεί ο πολιτιστικός χαρακτήρας της Κηφισιάς και θα αναδειχθεί σε πολιτιστικό πόλο για την ευρύτερη περιοχή.










ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Forum North



Bρίσκεται στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση από την περιφερειακή οδό και την οδό Λαγκαδά, δύο από τους κεντρικότερους οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης.Το ακίνητο έχει πρόσοψη και είσοδο από την κεντρική οδό Ωραιοκάστρου καθώς και από την παράλληλη οδό Παλαιολόγου. Η συνολική επιφάνεια ακινήτου είναι 16.200τμ. περίπου. Το έργο στην ολοκλήρωσή του θα περιλαμβάνει σούπερ μάρκετ, πολυκατάστημα, καταστήματα εξυπηρέτησης γειτονιάς, μεγάλο parking καθώς και πολυλειτουργικό χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων.










ΠΗΓΗ: charagionis.com