Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

24-02-2011: Εν αναμονή εξελίξεων για την αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην βιομηχανίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.» για την την κατασκευή 254 διαμερισμάτων βιοκλιματικού σχεδιασμού

Print this post

Την αξίωση της τοπικής κοινωνίας και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να προχωρήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα η αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην βιομηχανίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.» για την ανέγερση εργατικών κατοικιών, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς την Πρόεδρο Δ.Σ. του ΟΕΚ κ. Γεωργία Κωτίδου, με αφορμή ανακοινώσεις του Υφυπουργού Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου στη Βουλή σχετικά με τον προγραμματισμό έργων ανέγερσης εργατικών κατοικιών από τον ΟΕΚ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, η οποία κοινοποιείται επίσης στον ίδιο τον Υφυπουργό κ. Β. Κεγκέρογλου, την Αντιπρόεδρο της Βουλής Ρ. Ζήση, τους βουλευτές Μαγνησίας και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, έχει ως εξής:
«Όπως ενημερωθήκαμε, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για θέματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι τον επόμενο μήνα πρόκειται να δημοσιευτεί από τον Ο.Ε.Κ. η νέα προκήρυξη για τον προγραμματισμό της ανέγερσης εργατικών κατοικιών σε οικόπεδα του Οργανισμού.

Έπειτα και από την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να αφαιρέσει από το Βόλο και τη Λάρισα τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, θεωρούμε αυτονόητο ότι στον προγραμματισμό αυτό περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην βιομηχανίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.», όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το Μεσογειακό Χωριό.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η έκταση της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Βαμβακουργία Βόλου», η οποία βρίσκεται στον κεντρικό ιστό της Νέας Ιωνίας Βόλου και από το 2001 ανήκει στην ιδιοκτησία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, κυριολεκτικά ρημάζει τα τελευταία χρόνια και έχει μετατραπεί σε εστία ρύπανσης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ευλόγως έντονες αντιδράσεις από τους περιοίκους και ευρύτερα την τοπική κοινωνία. Όπως καταλαβαίνετε, η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε καταστήσει σαφές ότι τα έργα που άμεσα ή έμμεσα είχαν συνδεθεί με τους Μεσογειακούς Αγώνες παραμένουν σταθερές διεκδικήσεις της πόλης. Αυτό ισχύει κατά μείζονα λόγο για έργα, όπως η ανέγερση εργατικών κατοικιών, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση από το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας και στη στεγαστική αποκατάσταση εκατοντάδων συμπολιτών μας – δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Για τους λόγους αυτούς, αξίωση της τοπικής κοινωνίας και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου είναι να προχωρήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα η αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην βιομηχανίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.» για την ανέγερση εργατικών κατοικιών. Σημειώνεται ο αρχικός σχεδιασμός για το εν λόγω ακίνητο πρόβλεπε την κατασκευή 254 διαμερισμάτων βιοκλιματικού σχεδιασμού, με κοινόχρηστους χώρους και θέσεις στάθμευσης.

Περιμένουμε, συνεπώς, τις ενέργειές σας και παρακαλούμε να μας κρατήσετε ενήμερους για τις σχετικές αποφάσεις».