Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

16-02-2011: Κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων και επέκταση - αναβάθμιση υφιστάμενων σχολικών κτιριακών υποδομών

Print this post
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και εντάσσονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου τα παρακάτω έργα:
  1. «Απαιτούμενες επεμβάσεις για την ανακαίνιση της Πορφυριάδας Σχολής» με προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ και δικαιούχο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου.
  2. «Κατασκευή κτιρίου 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας» με προϋπολογισμό 3.035.000 ευρώ και δικαιούχο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου.
  3. «Σχολικό κέντρο Καμποχώρων» με προϋπολογισμό 1.416.073 ευρώ και δικαιούχο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου
  4. «Ανέγερση Νέας Πτέρυγας στο Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου» με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ και δικαιούχο το Δήμο Ομηρούπολης Χίου.
  5. «Στατικός και αντισεισμικός έλεγχος σχολικών κτιρίων-λυκείων-ενίσχυση υπάρχοντος κτιρίου» με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ και δικαιούχο το Δήμο Μαστιχοχωρίων Χίου.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Πρόκειται για σημαντικά έργα που αφορούν την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων και την επέκταση και αναβάθμιση υφιστάμενων σχολικών κτιριακών υποδομών. Η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από σύγχρονες σχολικές μονάδες, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μας προτεραιότητες. Στόχος μας είναι η εκπαίδευση των μαθητών να γίνεται μέσα σε υπερσύχρονα σχολικά συγκροτήματα με αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας».