Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

25-02-2011: Περιφερειακό Ιατρείο στη Σούρπη

Print this post
Τέλος στη χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων της Σούρπης και όλων των γύρω χωριών βάζει η έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Σούρπης».
Μέχρι σήμερα την περιοχή εξυπηρετεί ένας γιατρός, γενικός παθολόγος, ενώ το ιατρείο στεγάζεται σε ένα ενοικιαζόμενο κτήριο, σε ένα δωμάτιο που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Σούρπης και δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου «δεν είναι ιατρείο είναι μια τρώγλη και με χίλιους κόπους ο άνθρωπος προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο».
Η έγκριση για την κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου έφθασε στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του. Αναφέρεται ότι το Ιατρείο προβλέπεται να είναι διθέσιο και την μία θέση όπως είναι φυσικό θα καταλαμβάνει ο ήδη υπάρχων γιατρός.
Ο χώρος που θα κατασκευαστεί το ιατρείο υπάρχει, ο παλιός Δήμος Σούρπης είχε παραχωρήσει έκταση μισού στρέμματος στη θέση «Πηγάδι Μήτση» για την κατασκευή του Ιατρείου, ενώ όπως τονίζει ο κ. Καραγκιόζογλου «είναι ένα έργο που είχαμε προγραμματίσει ως Δήμος Σούρπης και είχαμε κάνει πολλές συναντήσεις γι’ αυτό το ζήτημα στο Υπουργείο Υγείας. Τώρα βλέπω ότι προχωράει και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Επιτέλους θα σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι άνθρωποι του τόπου μας τόσα χρόνια».
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως εκτός από το ιατρείο τους πολίτες θα εξυπηρετεί πλέον και ένα ασθενοφόρο, καθώς ο κ. Καραγκιόζογλου είχε ήδη εξασφαλίσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα να γίνει στο Δήμο δωρεά του οχήματος.
Άμεσα συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και όπως δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος εντός του μήνα θα έχει δημοπρατηθεί και θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του.
Τονίζεται τέλος πως φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στις 250.000 ευρώ.
Κατάληψη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού